top of page

Díky designu Franke bude vaše kuchyně jedinečná jako vy

Špičkové materiály, inovativní produkty a promyšlené systémy. To je jen několik málo důvodů, proč naše kuchyně najdete ve více než 100 milionech domácností po celém světě. Od Paříže po Milán a od New Yorku po Berlín objevujte, jak lze kuchyňská řešení Franke snadno přizpůsobit vaši požadavkům.

Střešní terasy v Berlíně

Zaskočte si na schůzku vysoko nad berlínskými střechami ve střešní zahradě Klunkerkranich v Neuköllnu. Najdete tu dokonalé místo pro usrkávání lahodných džusů ve dne a prvotřídních koktejlů večer. Ať jste tu s rodinou nebo se chystáte na večírek, Neukölln nabízí pro každého něco. Další působivé střešní terasy: Amano Bar, Hotel De Rome, Weekend Club v Mitte, klub 40 Seconds ve čtvrti Tiergarten a bar Freiluftrebellen v městské části Prenzlauer Berg.

Bellezza u jezera Como

Jezero Como patří se svými majestátními horami, nádhernými vilami a zářivými barvami mezi okouzlující destinace. Nenechte si utéct dvě ikonická místa: katedrálu a palác Broletto na náměstí Piazza Duomo.

Savoir Vivre v Paříži

Marché des Enfants Rouges je nejstarším trhem v Paříži. Nachází se uprostřed městské části Marais a pouze pár kroků od životem pulzující oblíbené nákupní ulice Rue de Bretagne. V uvolňující atmosféře si můžete vychutnat nepřeberné množství lahůdek. Savoir Vivre nabízí pro každého něco, od falafelu, organických sýrů a ovoce přes burgery a palačinky až po sushi. V samotném srdci trhu najdete dvě trendy restaurace: L’Estaminet a La Petite Fabrique.

Odpočinek na Santorini

Ostrov Santorini je po celém světě znám svými obílenými budovami s modrými kupolemi podél skalnatých útesů. Projděte se úzkými cestičkami a kochejte se okouzlujícími chrámy a dalšími architektonickými perlami, které skvěle zapadají do krajiny ostrova. Mnoho tradičních domácností se proměnilo na domy pro hosty nebo hotely a tvoří dokonalé místo pro objevování.

Design v New Yorku

New York se pyšní neuvěřitelnou kulturou umění a designu. Muzeum moderního umění, Guggenheimovo muzeum, Metropolitní muzeum umění, Přírodovědné muzeum a muzeum Frick patří mezi nejproslulejší muzea na světě a jsou domovem mimořádných sbírek. Muzeum umění a designu není tak známé, ale ohromuje návštěvníky předměty, ve kterých se snoubí design s funkčností. Předměty denní potřeby, jako například košíky, židle, konvice na čaj, textilie, sklenice, kovy a dřeviny (včetně exotických materiálů) odrážejí tvořivost umění ve 20. století.

Aperitiv v Miláně

Milán je po světě známý jako Mekka módy. Stejně tak je proslavený nočním životem, který začíná brzy večer aperitivem (rituál před večeří, kdy se pije pivo a koktejly). Tato možnost napít se dřív, než začne noc, je obvykle doprovázena lahodným jídlem, například pizzou a předkrmy. V poslední době však aperitiv zahrnuje kompletní švédský stůl těstovin a sofistikované pokrmy.

Kultura v Aténách

Jedním z nejkrásnějších náměstí v Aténách je Lysicrates. Je známé starověkým památníkem, jehož stavbu zadal sbormistr Lysikrates jako připomínku vítězného vystoupení jeho chlapeckého sboru během festivalu, který se konal na počest boha Dionýsa v roce 335 př. Kr. Je více než 9 metrů vysoký a původně na něm stála Lysikratova cena – pozlacená bronzová trojnožka. Pokud hledáte nejlepší frappé v Aténách, vyzkoušejte kavárnu Taverna Diogenes na náměstí Lysicrates.

Ribollita z Florencie

Jednou z prvních věcí, která každého napadne, když se řekne Florencie, je jídlo. Pokud jde o jídlo, je s Florencií nejčastěji spojován chléb a dušená zelenina – ribollita. V italštině ribollita znamená „znovu uvařený“. Tento pokrm skutečně nejlépe chutná, když je po vychladnutí znovu ohřáto.




19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page