top of page

PURTEX s.r.o. - český a slovenský výrobce klinicky hodnocených matrací

Jako výrobci designového nábytku a tvůrci interiérů SMART DESIGN, si ke své práci vybíráme vždy, jen ty nejkvalitnější materiály a komponenty. Proto svým klientům doporučujeme matrace právě od společnosti PURETEX s.r.o., protože na kvalitě záleží.

A teď něco málo o společnosti PURETEX.

Společnost PURTEX s.r.o., založená v roce 1995, je předním českým a slovenským výrobcem klinicky hodnocených matrací , pojeného lehčeného polyurethanu (včetně RE VISCO), viscoelastických výrobků a zpracovatelem polyurethanové pěny.  V našich výrobních závodech ve Zdibech , Klecanech, České Skalici a Holíči používáme nejmodernější evropské technologie.

Kromě PUR matrací vyrábíme například pružinové matrace, taštičkové matrace a jiné. V našem sortimentu nechybí ani postelové rošty, postele z masivu, ložní prádlo a anatomicky tvarované polštáře.


Používáme výhradně materiály testované a certifikované dle mezinárodní normy ÖKO-TEX. 

V roce 2005 proběhlo schválení našich výrobků ve zkušební laboratoři Zkušebního ústavu lehkého průmyslu, od roku 2006 započalo klinické hodnocení našich matrací jako zdravotnického prostředku. Na potahy matrací používáme potahové materiály až do objemové hmotnosti 1500g/m2. 

K lepení jednotlivých dílů matrací používáme tavná lepidla.  Jsme držiteli certifikátů ISO 9001:2008 a ISO 14001:2005.





16 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page